Intrare Site WST Arad
6mm .:. Airsoft & Milsim
Ianuarie 2019
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Regulament de ordine interioara

In jos

Regulament de ordine interioara

Mesaj  HappyGhost la data de Mier Feb 10 2016, 13:43

                                                       REGULAMENT INTERN  
                                      [ASOCIATIA WST ARAD AIRSOFT]CAPITOLUL I : Dispoziţii Generale
   
Art.1      Regulamentul de ordine interioară se aplică tuturor membrilor, indiferent de statut, persoanelor care îşi desfăşoară activitatea pe perioada determinata si tuturor participantilor de alta natura în cadrul colectivului / asociatiei.

Art.2    Prin aplicarea prezentului regulament, membrii asociatiei au obligaţia să dovedească profesionalism, cinste, ordine, respect şi disciplină in relatia cu ceilalti. De asemenea au obligativitatea sa-si asigure indeplinirea corecta a atribuţiilor si sarcinilor stabilite / trasate în concordanţă cu regulamentul de organizare şi in alte circumstante la care au luat parte si agreat.

Art.3      Membrii au obligaţia să nu divulge informatii legate de club care pot dauna imaginea si functionarea acestuia. Membrii nu pot uza, în folos personal, informaţii legate de asociatie si imaginea „WST Arad” pe care le deţin sau de care au luat la cunoştinţă în orice mod.

Art.4      Membrii nu pot deţine funcţii în alte asociatii /  cluburi sau alte grupari cu scop si caracter asemenator sau identic.

Art.5   Regulamentul de ordine interioară si  disciplină nu se mai aplica din momentul parasirii / excluderii persoanei din asociatie / club.


CAPITOLUL II : Organizarea Activitatilor Interne

Art.6      Contributia la club sau cotizatia se achita lunar de fiecare membru in parte. Achitarea ei este obligatorie iar valoarea ei este stabilita la inceputul fiecarui an si nu poate fi modificata fara o decizie unanima.

Art.7     In cazul in care exista contributii aditionale, stabilite de comun acord intre membrii si agreate individual [o anumita valoare intr-un anumit interval de timp], achitarea acestora devine obligatorie.

Art.8     Fiecare membru are obligatia de a participa la activitatile generale / comune ale clubului. Atributiile de natura speciala [care necesita un anumit nivel de pregatire intr-un domeniu specific] trebuie agreate individual si nu pot fi atribuite arbitrar. Odata dat acordul, membrul are obligatia de a-si indeplini sarcina trasata si agreata.

Art.9    Sedintele de club  sunt organizate saptamanal. Participarea este obligatorie la minim 2 din cele 4 sedinte [la inceput si sfarsit de luna]. Fiecare membru are obligatia de a anunta in cazul neparticiparii.
Fiecare sedinta se va incheia cu un rezumat al actiunilor stabilite si agreate si poate constitui dovada angajamentului luat in una sau mai multe privinte de catre membrii. Rezumatul sedintei va fi publicat pentru luare la cunostinta.
Participarea la sedinta devine obligatorie in momentul in care presupune indeplinirea Art.6 / Art.7 sau in cazul in care se stabileste ca este necesara de catre majoritate, prezenta tuturor membrilor pentru a discuta / cadea de acord asupra unor aspecte ce afecteaza asociatia / clubul.
Absentii au obligatia de a se informa asupra celor discutate.

Art.10    Activitatile individuale trasate membrilor trebuie duse la bun sfarsit in termenul / intervalul agreat. In caz de necesitate membrul are obligatia de a cere suport celorlalti si de a anunta situatia in cadrul primei sedinte de club.

Art.11        Este interzisa folosirea de catre membrii in scop personal, fara acordul membrilor, a oricarui obiect din cadrul patrimoniului clubului.
Intrebuintarea recuzitei sau a obiectelor proprietate comuna a clubului trebuie sa se faca in mod responsabil de fiecare membru. In cazul deteriorarii sau distrugerii, decizia ulterioara cu referire la solutie, se ia de catre membrii prin vot majoritar.                           


CAPITOLUL III : Desfasurarea jocurilor / Participarea la event-uri

Art.12    Pe durata fiecarui joc este obligatorie prezenta unui Team Leader desemnat care sa supervizeze activitatile clubului si sa se asigure de buna desfasurare a jocului. Membrii clubului au obligatia fata de aceasta persoana de a-i asculta indrumarile si directivele.
Team Leader-ul are dreptul de a initia sanctiuni sau mustrari in timpul desfasurarii jocului oricarui membru care se abate de la buna conduita a grupului si care contravine cu articolele din acest capitol. Decizia lui nu este contestabila.

Art.13    Conduita fiecarui membru in timpul jocului sau a oricarei activitati cu natura asemanatoare trebuie sa fie in concordanta cu Art.2 din capitolul Dispozitii Generale. Activitatile fiecarui membru trebuie sa fie in concordanta cu imaginea clubului.

Art.14    Fiecare membru are obligativitatea de a-si indeplini sarcinile trasate in teren si pe perioada jocului conform scenariului agreat fara drept de contestatie. In caz de ne-ntelegere sau necunostinta de cauza se face adresarea directa catre Team Leader care prezinta situatia membrilor prezenti la joc si ia o decizie.
Membrii clubului participanti la joc au obligatia de a stabili orice detaliu legat de natura desfasurarii activitatii clubului in teren inainte de inceperea jocului.

Art.15      Folosirea recuzitei in teren trebuie sa se faca in mod responsabil de fiecare membru in functie de pozitia desemnata si rolul in cadrul scenariului.

Art.16   Membrii au obligatia de a participa direct pe toata perioada jocului la activitatile de natura organizatorica in cazul event-urilor ce presupun etape de montare / de-montare a recuzitei.

Art.17     Membrii clubului au obligatia de a se supune la regulamentul jocului la care participa. Orice nelamurire sau refuz cu referire la unul sau mai multe puncte din scenariu trebuie discutate cu Team Leader-ul pentru inceput si daca nu se rezolva, impreuna cu organizatorii.

Art.18    Utilizarea echipamentelor de protecţie şi de tinuta din dotare este obligatorie pe perioada jocului. Dress-code-ul trebuie stabilit clar inainte de eveniment / joc si trebuie respectat in totalitate fara exceptie.

Art.19      In caz de orice urgenta sau necesitate imediata, adresarea se face direct Team leader-ului care are obligatia de a anunta restul membrilor participanti la joc si de gasirea unei solutii.  
Art.20     Pagubele produse sau suferite la recuzita sau obiectelor proprietate comuna a clubului pe perioada jocului se discuta ulterior cu referire la solutie. In cazul in care pagubele au fost produse din cauza conduitei necorespunzatoare a membrilor responsabili, acestia vor remedia problema pe cont propriu.

Art.21     Participarea la jocuri sau evenimente si detaliile legate de participare, sub egida WST Arad se voteaza inainte de eveniment.


CAPITOLUL IV : Reguli de Disciplina
     
Art.22 -  Abateri de comportament
       Prin aplicarea prezentului regulament, fiecare membru are obligaţia sa se comporte cu respect şi sa interactioneze civilizat in relatia cu ceilalti membrii. Opiniile personale trebuie expuse si nu impuse.
Incalcare acestui articol aduce asupra persoanei invinovatite sanctionarea prin suspendarea drepturilor de membru [1 – 3 luni], amenda [echivalentul cotizatiei pe o luna], suspendarea dreptului de vot pe perioada sanctionarii.
Stabilirea si aplicarea sanctiunii se face prin vot majoritar.

Art.23  -  Abateri disciplinare
Încălcarea cu vinovăţie de către membrii, indiferent de statut, a obligaţiilor de club, inclusiv a angajamentelor prevăzute în prezentul regulament, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează dupa caz

Sunt abateri disciplinare :
A. neprezentarea la sedintele obligatorii de club fara explicatii si in mod repetat [3 absente consecutive]
B. întârzierea de la plata indatoririlor – art.6 & 7
C. neparticiparea la actiunile comune de club ce vizeaza intreg personalul de membrii - art.8 / cap.2
D. refuzul nejustificat sau neducerea la bun sfarsit a sarcinilor trasate sau a indatoririlor agreate fata de club si care au impact asupra intregului colectiv
E. nerespectarea sau deteriorarea imaginii clubului prin actiuni personale
F. neglijenţa repetată cu privire la patrimoniul clubului
G. părăsirea activitatilor de club / jocurilor fără motiv întemeiat şi fără a anunta in prealabil ceilalti membrii
H. desfăşurarea unei activităţi personale sau private sub imaginea clubului
I. intrarea şi rămânerea în cadrul activitatilor desfasurate sau a jocurilor sustinute sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substante interzise
J. orice alte fapte interzise de lege

Art.24 - Sancţiuni disciplinare
Sancţiunile ce pot fi aplicate membrilor în caz de abatere disciplinară sunt dupa cum urmeaza :
1 - avertisment sau mustrare publica in fata colectivului
2 - suspendarea din club pentru o perioada de la 1 la 3 luni [in acest timp membrului i se suspenda drepturile de membru, fara a afecta obligatiile]
3 - suspendarea din club pentru o perioada de 12 luni [in acest timp membrului i se suspenda drepturile de membru, fara a afecta obligatiile si i se retrag emblema si legitimatia de club]
4 - excluderea din asociatie
5 - amenda [de la 30 la 90 RON]

Sanctiunile disciplinare se iau in sedinta completa cu toti membrii clubului si prin vot majoritar [50% + 1]


Art.25 – Atribuirea sanctiunilor in functie de abateri :

Punctul A din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 5  din art.24 fara vot cu suma de 60 RON.
Punctul B din art.23 se sanctioneaza cu 1% / zi din suma datorata la termen fara vot.
Punctul C din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 1 / 5 / 4 din art.24 in functie de vot.
Punctul D din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 4 / 5 [cu suma maxima] din art.24 in functie de vot.
Punctul E din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 3 / 4  din art.24 in functie de vot.
Punctul F din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 3 / 5  din art.24 in functie de vot.
Punctul G din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 3 / 4 / 5  din art.24 in functie de vot.
Punctul H din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 1 / 2 / 3 / 5  din art.24 in functie de vot.
Punctul I din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 4 / 5  din art.24 in functie de vot.
Punctul J din art.23 se sanctioneaza cu aliniat 4 & 5  din art.24 fara vot.


CAPITOLUL  V : Adeziunea membrilor noi
   
Art.26     Orice persoana de peste 18 ani din exteriorul clubului poate adera la statutul de membru [fara cazier]. Perioada de proba pentru orice nou venit este de minim 1 luna, timp in care persoana este obligata sa participe si sa sustina un minim de 5 jocuri impreuna cu clubul.

Art.27      Persoanele in perioada de proba nu pot participa la event-urile oficiale sub sigla WST Arad.

Art.28    Persoanele noi venite vor fi insotite si indrumate de-alungul perioadei de proba de catre un membru activ care sa se asigure ca, conduita si comportamentul este in  asentiment cu imaginea clubului si in relatie buna cu colectivul.

Art.29  Pentru aderare, persoana nou venita trebuie sa intruneasca cerintele obligatorii cu referire la dress-code.

Art.30     Perioada de proba se incheie in momentul acordului final de catre membrii, cu privire la acceptare. Acesta se da in cadrul unei sedinte, prin vot unanim.
La acceptare, membrul nou primeste legitimatia de club. Emblema se primeste dupa indeplinirea art.33 / cap VI.
Persoanele nou venite sau pe termen limitat nu-şi pot începe activitatea decât după ce au semnat că au luat la cunoştinţă de conţinutul acestui regulament.


CAPITOLUL  VI : Dress-code

Art.31      Modelul principal de camuflaj al clubului este Multicam.

Art.32      In cadrul participarii la eventurile oficiale, membrii clubului au obligatia de a intruni articolul 31  
In cazul in care participarea la joc se face sub o anumita factiune care are cerinte de imbracaminte speciale, acestea se vor respecta, dar cu modificari cat mai putine aduse la uniforma de baza.

Art.33       Compozitia obligatorie a  dress-code-ului trebuie sa aibe :
- pantaloni multicam  
- bluza / veston multicam
- vesta tactica multicam
- casca model FAST / culoare predominanta crem
- bocanci culoare predominanta crem / multicam


CAPITOLUL VII : Dispozitii finale

Art.34 - Măsuri pentru aplicarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară:
      Prezentul Regulament de ordine interioara a fost aprobat de către toti membrii asociatiei / clubului WST Arad.
      Acest regulament va fi adus la cunoştinţă sub semnătura, fiecărei persoane.
      Prezentul Regulament de Ordine Interioară intra în vigoare de la data de 04.04.2016

_________________

HappyGhost
HappyGhost
Admin

Number of posts : 233
Age : 39
Localizare : Arad
Registration date : 08/07/2009

http://www.wstairsoftarad.ro

Sus In jos

Re: Regulament de ordine interioara

Mesaj  HappyGhost la data de Mier Feb 10 2016, 13:51

Va rog sa studiati prezentul regulament si sa veniti cu eventualele propuneri de modificare NOTATE, la urmatoarea sedinta.
Multumesc!

_________________

HappyGhost
HappyGhost
Admin

Number of posts : 233
Age : 39
Localizare : Arad
Registration date : 08/07/2009

http://www.wstairsoftarad.ro

Sus In jos

Re: Regulament de ordine interioara

Mesaj  dragos.salvetiu la data de Joi Feb 11 2016, 09:53

adica azi, din cate am inteles

dragos.salvetiu
WST
WST

Number of posts : 30
Age : 37
Localizare : Arad
Registration date : 31/12/2013

Sus In jos

Re: Regulament de ordine interioara

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum